Contactformulier

Contactgegevens

Luza’s Caffeine Club
Van Woustraat 47
Amsterdam
Nederland

020 73 70 947
info@luzas.nl

Openingstijden

7 dagen van 8.00 tot 18.00

Parkeren

Ma – Vrij 9.00 – vanaf 16.00 0,10 p/u vanaf 18.00 4,00 p/u
Niet parkeren tussen 7.30 – 9.00 en 16.00 – 19.00
Za 9.00 – 18.00 0,10 p/u vanaf 18.00 4,00 p/u
Zo en feestdagen gratis parkeren

 

 

 

HEALTHY CHRISTMAS

HEALTHY CHRISTMAS
Luza

De donkere maanden zijn begonnen. Voor iedereen een tijd waarin we op zoek gaan naar warmte, gezelligheid en gezelschap. Die drie dingen combineren goed met lekker eten!

Dit zal dan ook iedereen weer massaal gaan doen de komende periode. Zou ook wij bij Luza’s Caffeine Club, wij zijn er voor u op eerste en tweede Kerstdag voor een lekkere lunch of ontbijt.

Ook gaan wij opzoek naar de gluten, lactose en suikervrije alternatieven voor wat iedereen zo lekker vind aan de kerstdagen.

Zo zijn wij de afgelopen dagen druk geweest met een kerststol. Deze kunt u bij ons bestellen! Maar ook zullen we onderaan het recept met u delen, zodat u al creatieve bakker het ook zelf zou kunnen proberen. Ook zijn we druk bezig met Gluten, Lactose en suikervrije oliebollen. Hierover volgt later nog meer!

Wilt u meer weten over de Kerststol, de oliebollen of wilt u een bestelling plaatsten. Dan kunt u bellen naar 020 737 0947. Of kom even langs op de van Woustraat, de Pijp is natuurlijk ook een goede plek voor uw kerstinkopen.

Recept Kerststol:
Bak temperatuur: 180 c

Bak tijd: +/- 50 minuten

Benodigdheden:

  • 375 gr amandelmeel
  • 100 gr amandel gebrand
  • 100 gr rozijnen
  • 100 gr cranberries
  • 125 gr gedroogde abrikozen
  • 5 eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 40 ML kokosolie (gesmolten)
  • 2 EL kokosmeel
  • 2 EL honing
  • 1 TL bakingsoda
  • 5 TL vanille extract
  • 1 EL citroensap
  • 1 citroen geraspt
  • snufje zout

1 dag van te voren maken:

Vulling:
verhak de amandelen grof en vermeng met de rozijnen, cranberries en 4 TL van de vanille extract.

zet minimaal 6 uur afgedekt weg.

Spijslaag:
Doe de abrikozen, 125gr van het amandelmeel, citroensap, 1EL van de honing en de citroenrasp in de magimix en draai tot het een egale massa word. Doe in een bakje en zet koel voor minimaal 1 dag.

Op de dag zelf maken:

Deeg:
vermeng 250 gr amandelmeel, de kokosmeel, 1 EL honing, de bakingsoda, 1 LT vanille extract, zout, eieren, bananen en de kokosolie in een kom. laat 30 minuten afgedekt rusten. vermeng de

vulling erdoor heen. doe de helft van het deeg op een bakpapier op een bakplaat. Maak van het spijs een rol en leg dit er in het midden op en doe de andere helft van het deeg erover heen. maak je handen een beetje vochtig en maak het brood mooi glad en gevormd. laat nog 10 minuten rusten. En bak ongeveer 50 minuten af op 180 graden. je brood is gaar als een sate prikker er schoon uitkomt